Pernahkah anda mendengar program ‘affiliate’ Involve Asia?

Involve Asia adalah portal yang menghubungkan pengiklan dengan penerbit melalui penyelesaian iklan. Ini memberi peluang kepada penerbit untuk mendapatkan komisen melalui cadangan produk dan ulasan.

Involve Asia Malaysia

Dengan kata lain, anda boleh menjana wang secara dalam talian melalui program afiliasi.

Sebagai contoh, anda adalah pelanggan telco A tempatan dan anda gemar perkhidmatan telco A. Sekiranya telco A adalah pengiklan di Involve Asia, anda boleh mempromosikan telco A kepada rakan dan keluarga anda melalui media sosial seperti Facebook, Instagram, Twitter, Whatapps dan rangkaian sosial lain.

Selain media sosial, anda juga boleh mempromosikan telco A melalui laman web atau blog anda.

Oleh itu, apabila rakan anda membuat perkhidmatan dari telco A melalui pautan rujukan anda, anda mendapat komisen.

BAGAIMANA CARA MENDAFTAR SEBAGAI ANGGOTA GABUNGAN INVOLVE ASIA?

Proses pendaftaran adalah mudah. Yang perlu anda buat hanyalah mengisi permohonan anda di laman web Involve Asia (pautan afiliasi).

(By the way, pautan afiliasi di atas adalah dari program gabungan Involve Asia. Saya akan menerima RM5 semasa anda mendaftar sebagai afiliasi Involve Asia melalui pautan saya di atas. Setelah mendaftar, anda juga boleh memperoleh RM5 untuk setiap rakan mendaftar melalui link afiliasi anda.)

Pendaftaran adalah percuma. Tidak perlu butiran pembayaran atau kad kredit.

Setelah permohonan anda diluluskan oleh pasukan Involve Asia, anda boleh memilih produk atau perkhidmatan kegemaran anda dan mula berkongsi melalui media sosial.

Untuk setiap penjualan yang berjaya dibuat, Involve Asia akan membayar komisen kepada anda. Selain itu, anda juga akan dapat mengesan dan memantau laporan prestasi anda.

Sebagai ahli gabungan Involve Asia, anda akan memilih dari senarai beratus-ratus jenama dan produk untuk dipromosikan dan dikongsi kepada rakan, keluarga dan pengikut anda. 

Pada masa ini, Involve Asia memberi tumpuan kepada jenama dan produk di seluruh Asia. Terdapat banyak pengiklan nama besar yang menggunakan Involve Asia. Antaranya ialah Malaysia Airlines (MAS), Lazada, Digi, Zalora, Shopee, Uniqlo Watson dan banyak lagi.

Dengan program gabungan ini, anda hanya memerlukan sedikit usaha untuk menjana wang dalam talian sambil mempromosikan jenama yang anda gemari.

Akhir sekali, pada pendapat saya, program afiliasi Involve Asia adalah pilihan terbaik bagi pengguna yang bolehh dipercayai untuk berkongsi dan mengesyorkan produk atau perkhidmatan yang mereka sukai kepada rakan dan keluarga mereka.

Ini adalah situasi win-win. Hanya kerana anda memberikan penyelesaian dengan mengesyorkan produk atau perkhidmatan yang baik untuk orang lain. Sebagai balasannya, anda mendapat komisen kecil daripadanya.

Oleh itu, rebutlah peluang ini untuk mendaftar sebagai ahli Involve Asia (pautan afiliasi) dan mula menjana wang dalam talian.