CARA BUKA AKAUN WAHED INVEST

 


Assalamualaikum semua. Hari ini saya nak kongsi cara buka akaun Wahed Invest. 

Cuma 4 Langkah Mudah untuk Buka Akaun Wahed Invest

Hanya bermula RM100 untuk mula. Perlu diingatkan, tak wajib untuk tambah pelaburan tiap-tiap bulan. Anda boleh simpan secara 'one-time' atau sekali. Mengikut kemampuan masing-masing.

Anda perlu sediakan:

1. Dana permulaan (RM100 sahaja minima)

2. Mykad

3. Bukti alamat terkini (Mykad, lesen memandu, bil utiliti, atau lain-lain)

4. Guna kod rujukan umijum2 untuk mendapatkan bonus RM10 PERCUMA dalam akaun pelaburan anda. Anda perlu deposit RM100 dan wajib kekalkan ia dalam akaun selama 30 hari bekerja.

5. Handphone anda

6. Proses 1-2 hari bekerja untuk pengesahan dan pemindahan dana untuk diselesaikan



Langkah 1:
Muat turun Wahed Invest ke telefon anda https://app.wahedinvest.com/referral 

Langkah 2:
(Ingat kod rujukan umijum2)
Buat akaun, selesaikan semua 9 soalan dan platform akan cadangkan porfolio yang anda ambil. Mereka juga akan menunjukkan bagaimana mereka membahagikan portfoiio anda.

Langkah 3:
Selepas anda memilih portfolio yang anda mahu, lengkapkan proses pendaftaran dan pengesahan yang lain.

TIP: Di saat inilah anda perlu masukkan kod rujukan umijum2 untuk dapatkan bonus tambahan RM10

Langkah 4:
Deposit wang tunai RM100 ke dalam akaun anda. Anda juga boleh melakukan pemindahan bank dari dalam aplikasi ini.

(Jika anda berhenti pada langkah no 3, pastikan untuk melengkapkan langkah 4 iaitu memasukkan deposit RM100 ke dalam akaun anda dalam masa 30 hari. Jika tidak, tak dapat bonus RM10 percuma tadi)


Source: google.com

SELAMAT MELABUR DARI SAYA !

Post a Comment

12 Comments

  1. syu pon dah join last year. bln ni dh nmpk hasilnya slps negatif je sejak awal thun

    ReplyDelete
  2. ha menark... nnt bole try jgk...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah dah join sejak awal hari tu. dia lambat sikit launch berbanding stashaway. tapi, sebab syariah compliance, better lagi dengan wahed invest lah. cuma sekarang tak stabil, jarang-jarang dapat konsisten...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan , saya pun sebelum ni sampai sebulan negatif . Tpi sekarang dah positif alhamdulillah 😁 ada nmpak untung lagi sikit

      Delete
  4. TQ atas perkongsian.. baru tau ada investment ni.

    ReplyDelete
  5. Senang nak join.Masa covid start melanda tu memang perit sikit lah sebenarnya.Graf asyik jatuh jer.Sekarang alhamdulillah dah stabil.Nilai negatif pun dah hilang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah 🥰 senang hati kan bila tgok nilai nya positif ✨✨

      Delete