Friday, April 23, 2021

SOALAN MENGENAI WAHED INVEST

Big font

 

Ramai juga yang masih ragu-ragu dengan Wahed Invest ni. Walau bagaimanapun, Wahed Invest ni bukan scam. Wahed Investment adalah pelaburan lulus BNM dan patuh Syariah. 

Di bawah adalah beberapa contoh soalan yang banyak menjadi pertanyaan kepada orang ramai. Saya akan sertakan jawapan sekali.


1. Perlu ada akaun CDS kalau nak buka akaun ni?

TAK PERLU. AKAUN CDS UNTUK MELABUR SAHAM DI BURSA MALAYSIA.


2. Memang kena labur RM100 tiap bulan ke?

TAK. UNTUK PERMULAAN PERLU MASUKKAN DANA SEBANYAK RM100. ANDA BOLEH PILIH ONE-TIME MASA DAFTAR. LEPAS TU, TERPULANG KEPADA ANDA JIKA NAK TAMBAH WANG PELABURAN LAGI PUN BOLEH. TAK ADA MASALAH.


3. Saya tak pandai trading. Bagaimana tu?

TAK PERLU PANDAI TRADING UNTUK LABUR DALAM WAHED INVEST. KONSEPNYA SAMA MACAM ASB. MASUKKAN DUIT, DAN WAHED INVEST YANG AKAN URUSKAN SEMUA.


4. Banyak untung tak?

IKUT PORTFOLIO DAN RISIKO YANG ANDA PILIH SEMASA JAWAB SOALAN. KEBIASAANYA LAGI TINGGI RISIKO, LAGI TINGGI KEUNTUNGAN.


5. Macam mana nak buat payment?

IKUT STEP DAFTAR. BOLEH BUAT PAYMENT TERUS SECARA ONLINE DALAM APPS TU. PASTIKAN ANDA JANGAN BAYAR PADA INDIVIDU LAIN.


6. Wahed Invest ni scam atau bukan?

BUKAN SCAM. ANDA BOLEH CHECK SENDIRI DI GOOGLE UNTUK KEPASTIAN MENGENAI APA ITU WAHED INVEST. 


7. Bila boleh withdraw (keluarkan duit)?

BILA-BILA MASA JE YANG ANDA NAK. TAK ADA MASALAH. WALAUBAGAIMANAPUN, AKAN AMBIL MASA 7-8 HARI BEKERJA UNTUK DUIT TU MASUK DALAM BANK ANDA. NAMUN TIDAK TERMASUK BUKAN HARI BEKERJA DAN CUTI UMUM.


8. Saya dah deposit duit ke dalam akaun Wahed. Tetapi belum dilaburkan. Apa perlu saya buat?

ANDA TAK PERLU BUAT APA-APA. TUNGGU SAHAJA PIHAK WAHED INVEST UNTUK URUSKAN PELABURAN ANDA. MEREKA LEBIH ARIF 'TIMING' YANG PALING SESUAI UNTUK LABURKAN WANG ANDA UNTUK DAPATKAN KEUNTUNGAN MAKSIMA.


Tak salah mencuba. Anda tak akan rugi apa-apa sebab duit yang anda masukkan minimum RM100 tu boleh dikeluarkan pada bila-bila masa.

Berita baiknya, kalau anda maintain RM100 tu dalam masa sebulan, anda akan dapat extra RM10. Tapi jangan lupa masukkan referral code umijum2. Sebab kalau tak masukkan, anda tak dapat RM10 extra tu.


BACA LAGI:

4 comments:

  1. investment is good but has to really have knowledge kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes especially for trading investment 🥰🥰 must have knowledge first . But for wahed, there's no need to worry about it because it is safe and secure 😍😍

      Delete